You are currently viewing Kevään Herkulliset Raaka-aineet

Kevään Herkulliset Raaka-aineet

ILOA JA MAKUA RUOKAPÖYTÄÄN

Kevät on aika, jolloin luonto herää eloon ja tarjoilee meille monipuolisen valikoiman tuoreita ja herkullisia raaka-aineita. Kevään saapuessa ruokapöydässäkin voi tuntea piristävän raikkauden ja uuden alun tuulahduksen.

Tutustutaanpa nyt muutamiin kevään sesonkiruokiin, jotka saavat veden kielelle ja innostavat kokeilemaan uusia reseptejä.

1. Parsa: Parsa on yksi kevään odotetuimmista herkuista. Sen maku on raikas ja vihreä, ja se sopii monenlaisiin ruokiin, kuten keittoihin, salaatteihin, pastoihin ja paistoksiin. Parsa sisältää myös runsaasti ravinteita, kuten C-vitamiinia ja kuitua, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kevään terveelliseksi herkuksi.

Lautasella on paistettua tankoparsaa sitruunaviipaleiden, sulan voin ja suolakiteiden kera.
Tuoreita pinaatin lehtiä ja vesipisaroita lähikuvassa.

2. Pinaatti: Pinaatti on superfood, joka pursuaa ravinteita. Se on täynnä rautaa, kalsiumia ja antioksidantteja. Pinaattia voi käyttää monipuolisesti erilaisissa ruoissa, kuten salaatissa, smoothiessa, keitoissa ja piirakoissa. Kevään aikana tuore pinaatti on erityisen herkullista ja sen maku on parhaimmillaan.

3. Uudet perunat: Kevään saapuessa markkinoille ilmestyvät herkulliset uudet perunat, jotka ovat täynnä makua ja tuoreutta. Uusia perunoita voi valmistaa monin eri tavoin, kuten keittää, paistaa, grillata tai hauduttaa. Niiden herkullinen maku sopii täydellisesti kevään ensimmäisiin ulkoilma-aterioihin.

Keitettyjä uusia perunoita, palanen voita ja ruohosipuli silppua.
Eri värisiä retiisejä

4. Retiisit: Retiisit ovat raikkaita ja rapeita kevään herkkuja, jotka tuovat väriä ja makua ruokiin. Niitä voi käyttää esimerkiksi salaateissa, leivän päällä tai sellaisenaan naposteltavaksi. Retiisit ovat myös erinomainen lähde C-vitamiinia ja kuitua, jotka auttavat ylläpitämään terveyttä kevään kiireiden keskellä.

5. Raparperi: Raparperi on kevään klassikko, joka tuo makeutta ja happamuutta leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Sen kirpeä maku sopii täydellisesti yhteen esimerkiksi mansikoiden kanssa. Raparperipiirakka ja -kiisseli ovat perinteisiä kevään herkkuja, jotka ilahduttavat niin arkea kuin juhlaakin.

Korillinen raparperin varsia.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä kevään raaka-aineista, jotka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia luovaan ruoanlaittoon ja herkutteluun. Kevät tuo mukanaan paitsi uusia makuja myös inspiraatiota kokeilla rohkeasti erilaisia reseptejä ja nauttia tuoreista, sesongin parhaista herkuista.

Vastaa